21 Şubat 2012 Salı

Dizi Yazısı: Modern Family

Modern Family'yi Altyazı dergisi anlatmaya başlasaydı, kim bilir belki anlatmıştır da, cümleye "Mükemmel şekilde formüle edilmiş bir Amerikan dizisi" ile başlardı. Ve bu kanıya katılmamak imkansızlaşırdı.

Arrested Development ile hayatımıza giren belgesel formatı (mockumentary); The Office'de tecrübe ettiğimiz karakterlerin kamerayla baş başa kalıp içlerinin tozlarını aldıkları itiraf köşesi; sıklıkla karşımıza çıkan tipik Amerikan aile yapısı gibi kalıpların çok iyi kullanıldığı bir proje. 

Modern Family'de, yaşadığı coğrafyada çağına ayak uydurmuş, görünür bağlarla birbirine bağlı irili ufaklı üç ailenin hikayesi konu ediliyor. Komedinin olmazsa olmazı: Zıtlıklar, yanlış anlaşılmalar, küçük yalanların yanı sıra karakterlerin çok yönlülüğü dizinin başarısında büyük pay sahibi. Özellikle çocuk karakterler ve çocuksu büyükler arasındaki denge çok iyi kotarılmış. Aileler arasında Phil Dunphy'nin başını çektiği Dunphy Ailesi ise, tek başına sit-com konusu.


Modern televizyona ve modern zamana ait parçaların toplanarak ustalıkla bir araya getirildiği ve bahsi geçen kalıplar içinde kalan, klasik tabirle şimdinin en iyi sit-com'u. Tabi bu denli bir formülasyon içinde özgünlük ne derece aranır, bu izleyiciye kalmış; ama arayanlar için, misal ben, zamanla kalitesini ve çizgisini koruyor olsa bile, ne yazık ki heyecanını yitireceği kesin gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder