6 Şubat 2012 Pazartesi

Dizi Yazısı Yazı Dizisi

Günümüz dünyasında iletişim internet sayesinde öyle bir hal aldı ki gerçek anlamda sınırlar kalktı. Sınırların yerine erişim engellemeleri ve zaten var olan ama kapsamı daha da genişleyen sansürlemeler geldi. Tabi bunlar sınırlamanın ötesine geçemediler. Geçmemelerini de temenni ediyoruz. 


Sınırların kalkması müzik sektörünü derinden sarsıp, ticari açıdan, ciddi değişikliklere sevk etse de, farklı olarak, tv dünyası için işler öngörülemez boyutlara ulaştı. Uzaklara gitmeye gerek yok; ülkemizin dizi cenneti haline gelmesi en iyi örneklerden biridir. Talebin, sosyo-ekonomik koşullar sayesinde, arzı hep yukarı çekmesiyle dizi enflasyonunun doruklarına ulaşan ülkemiz kanalları Doğu Avrupa, Ortadoğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine dizi servis eder hale geldi.

Bu da eşyanın tabiatı gereği önemli bir kesimin enflasyona rağmen iç piyasayı yetersiz ve tekdüze görmesi, daha iyilerine yönelmesini kaçınılmaz hale getirdi. Burada nedenin(internet) aynı zamanda araç olarak kullanıldığını görebiliriz.


Sonuç olarak diziler hayatımıza öyle bir yerleştiler ki onları dikkate almadan plan yapamaz hale geldik. İtiraf edelim, hangimiz onlar yüzünden en azından yaşamımızın bir döneminde haftanın bir gününü iple çekmedik ki!

Hayatlarımızda istesek de istemesek de önemli yer tutan, hali hazırda devam eden veya çoktan bitmiş olup da etkisini halen üzerimde hissettiğim veyahut iptal edilip de dumanı üstünde tüten diziler hakkında irili ufaklı bir yazı dizisi kaleme alma isteğim de bu nedenlerden dolayıdır. Umarım Red Menace da gerekli katkıyı sağlar. Kendisinden özellikle Gilmore Girls yazısı bekleyerek, ileri gitmiş olmam herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder